joi, 12 februarie 2015

SUPA DE NAUT CU PASTE SI SPANAC

 
In aceasta supa gustoasa si care se prepara rapid , nautul si pastele absorb toate aromele, constituind o mancare pentru toata familia .

4 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute


O portie contine :

  • 328 Calorii
  • 17 g Proteine
  • 14 g Total grasimi ( grasimi saturate 4,3 g )
  • 35 g Carbohidrati ( zahar adaugat 0g )
  • 7,8 g Fibre
  • 571 mg Sodiu

Ingrediente :

  • 2 linguri ulei de masline 
  • 1 ceapa mare , curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi , curatat si zdrobit
  • 1 lingurita rasa maghiran uscat
  • 1/2 lingurita rasa rozmarin uscat 
  • 500 g spanac proaspat , curatat si spalat, sau 250g spanac congelat 
  • 250 g naut fiert, clatit si scurs 
  • 1,5 litri bulion de vita  ( click ca sa vezi reteta )
  • 120 g paste scoici sau alte forme de paste mici 
  • 1/2 lingurita rasa de sare 
  • piper negru proaspat macinat 
  • 60 g parmezan ras 
  • 1 lingura de ulei de masline virgin ( optional )
  1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste ceapa circa 10 minute.Se adauga usturoiul, maghiranul si rozmarinul si se prajesc 2 minute. Se adauga spanacul, se acopera si se mai tin la foc mic inca 5 minute.
  2. Se adauga nautul si bulionul.Cand incep sa fiarba se adauga pastele , se face focul mic si se lasa la fiert 10 minute, amestecand din cand in cand , pana se fierb pastele. Se adauga sare si piper , apoi supa se toarna in boluri incalzite. Se presara cu parmezan , se toarna deasupra uleiul , daca se foloseste , si se serveste cu paine italeneasca crocanta sau crutoane de paine.
   Pentru un gust italienesc autentic , aceasta supa se serveste cu o lingura de ulei de masline virgin si cu o cantitate generoasa de parmezan proaspat ras.

Bon appetite !! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu