joi, 12 februarie 2015

CE TREBUIE SA STIM DESPRE VENELE VARICOASE

Consumati din abundenta :

  • Alimente bogate in fibre ca painea integrala , fructele si legumele 
  • Apa- cel putin 1,7 litri pe zi 
  • Alimente bogate in vitamina E ca uleiurile de seminte, germenii de grau , avocado , nucile si alunele 
Reduceti consumul de :
  • Carbohidrati rafinati precum prajiturile si biscuitii
    Daca ereditarea este un factor important in dezvoltarea varicelor , precautiile dietare si sportul practicat regulat pot ajuta la prevenirea lor .Desi varicele venoase pot aparea oriunde in corp , cel mai adesea le gasim la membrele inferioare. Valvele afectate ale venelor permit sangelui sa stagneze , astfel vasele se intind foarte mult , pierzandu-si elasticitatea , si nu se mai pot contracta pentru a reveni la forma initiala.
   Femeile sunt mai predispuse decat barbatii la aceasta afectiune. Varicele pot aparea in timpul sarcinii, cand intoarcerea sangelului prin venele picioarelor este anevoioasa. Aceste varice de obicei dispar dupa nastere ; sunt cazuri in care insa se pot permanentiza. Daca aveti slujbe care implica statul indelungat in picioare , creste riscul de a avea aceasta problema. Si obezitatea mareste predispozitia la varice, deoarece si aici intoarcere sangelui prin vene este ingreunata. Persoanele care urmeaza o dieta bogata in fibre , scazand deci riscul constipatiei , au un risc mai scazut de a face varice.Puteti reduce consumul de carbohidrati rafinati precum cei din prajituri si biscuiti si puteti creste aportul de fibre solubile si insolubile mancand multe mere, pere, legume cu frunze verzi , paste integrale , paine integrala si orez brun . Si taratele pot fi introduse in dieta , insa nu trebuie sa depasiti o lingura pe zi , pentru ca s-ar putea agrava unele probleme digestive , cum ar fi sindromul colonului iritabil , si ar putea scadea absorbtia unor minerale precum calciul . Constipatia este evitata si prin aportul crescut de lichide - cel putin 1,7 litri pe zi.
    Bioflavonoidele , care se gasesc in membranele citricelor , ca si in coacazele negre , in struguri si caise , se presupune ca sunt utile in prevenirea si tratarea varicelor venoase. Totusi, aceasta ipoteza nu a fost inca testata prin studii clinice.S-a afirmat , de asemenea , ca si vitamina E este un factor de protectie impotriva varicelor . Surse bune sunt germenii de grau , uleiurile de seminte , avocado si nucile.
   Cel mai bun sfat nutrionist pentru preventia varicelor venoase este evitarea obezitatii, asociind un consum ridicat de fructe, legume si fibre din alimente fainoase. Sportul facut cu regularitate , mai ales mersul pe jos , poate fi util. Incercati sa nu stati in picioare prea mult timp fara pauze, sa nu va incrucisati picioarele si sa le tineti ridicate de cate ori este posibil.
Ulcere varicoase 

   Aceste rani deschise, de obicei nedureroase , apar atunci cand o vena varicoasa este lezata- de exemplu, printr-o lovitura in picior - sau , mai frecvent, atunci cand sangele se prelinge din vena destinsa.
   Ulcerele varicoase se vindeca in luni sau chiar ani . Cresterea aportului de zinc ( din carne rosie si nuci ) sau compresele cu miere de manuka pot fi utile.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu