marți, 10 februarie 2015

BENEFICIILE ULEIULUI DE ARGAN


      

Uleiul de argan este extras prin presarea la rece a semintele fructelor arborelui de argan (Argania spinosa). Originar din Maroc , arborele de argan trăiește aproximativ 150 - 200 de ani și nu incepe să producă fructe decat atunci cand ajunge la 30-50 de ani. Gasindu- se doar intr-o zonă limitată , regiunea de sud-vest a Marocului, Essaouira-Agadir , acest ulei este destul de rar.
  Utilizat de femeile din triburile berbere timp de secole pentru numeroasele sale virtuţi, uleiul de argan suscită interesul pentru proprietăţile sale cosmetice .Elixir cu preţioase virtuţi, uleiul de argan oferă relaxare şi frumuseţe celor care ştiu să îl folosească inteligent fiind uleiul vegetal cel mai bogat în vitamina E - combatand deshidratarea, actionand ca antioxidant şi prevenind astfel apariţia ridurilor. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante.Continutul sau ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, il face mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline.
   Compozitia uleiului de argan este in mare parte alcatuita din acizi graşi nesaturaţi . Acidul linoleic, care intervine în biosinteza prostaglandinelor, cele care au un rol important în permeabilitatea epidermei, este majoritar în uleiul de argan.
   In cosmetica uleiul de argan este folosit :
- împotriva uscării pielii , prin menţinerea filmului hidrolipidic de la suprafaţa pielii şi prin aportul nutritiv la nivelul celulelor.
- impotriva imbatranirii premature a pielii si aparitiei ridurilor
- pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară.
- pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv.
- pentru ingrijirea părului.
-este un foarte bun produs pentru a-l utiliza pe maini, in special pe cuticulele și unghiile tale
- etc.
Uleiul de argan este o resursa valoroasa pentru tratarea probleme de natura cosmetica dar si pentru cele de ordine medicala. Consumat cu regularitate , uleiul de argan are virtuţi terapeutice :
- are proprietăţi anticanceroase.
- reduce riscurile de infacrt miocardic şi de tulburări cardiovasculare.
- este recomandat în caz de risc de ateroscleroză.
- previne obezitatea ,având efect de reducere a senzaţiei de foame .
- acţiune de protecţie hipocolesterolemiantă şi antimutagenică.
- este benefic în reglarea colesterolului. ( 2 linguri de ulei de argan consumat zilnic timp de o lună reduce considerabil concentraţia de colesterol din sânge )
 -etc.
    Datorită popularității crescande a uleiului de argan, multe companii cu produse de ingrijire a pielii sunt deja axate pe folosirea uleiului de argan.Vă recomandam sa va găsiti o linie de produse care au 100 % ulei de argan marocan pur pentru cele mai multe beneficii.

 Va recomandam firma Argamis.ro .Pentru a accesa click pe link >>> : http://argamis.ro/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu