joi, 12 februarie 2015

9 SFATURI PENTRU A OPRI UN FURUNCUL

   Un furuncul este o infectie profunda in piele , care provoaca roseata , durere , tumefiere si puroi .Furunculele se dezvolta in general atunci cand bacteriile numite stafilococi invadeaza organismul printr-o leziune deschisa a pielii , printr-o glanda sudoripara infundata sau din cauza unui fir de par crescut in interior . Sistemul imunitar trimite acolo celule albe , care se aduna sub forma de puroi pentru a lupta impotriva bacteriilor .Un abces plin cu puroi incepe sa creasca sub piele , manifestandu-se rosu si dureros .Uneori organismul resoarbe puroiul si furunculul se retrage ; alteori , aceasta se dezvolta ajungand sa arate ca un vulcan gata de eruptie , pentru ca in cateva zile sa dreneze si sa dea inapoi .
   Furunculele sunt neplacute si dizgratioase , iar in unele cazuri lasa in urma cicatrice. Ocazional pot fi chiar periculoase .Dar majoritatea se pot trata fara riscuri la domiciliu . Iata cum .
   Aplicati caldura - " Aplicarea unei comprese calde este cea mai buna solutie in cazul unui furuncul " , spune dermatologul Rodney Basler .Caldura va stimula furunculul sa formeze un cap , sa dreneze si sa vindece mai repede . La primul semn de furuncul puneti pe el o compresa de flanel umeda si calda ,timp de 20-30 minute de 3-4 ori pe zi .In cadrul fiecarei reprize schimbati-o de cateva ori pentru a o mentine calda .Nu e ceva neobisnuit sa dureze 5-7 zile pana cand furunculul se sparge de la sine , spune dermatologul Basler .Asigurati-va ca nimeni altcineva nu foloseste respectiva bucata de flanel .
   Preveniti o revenire - Este important sa continuati aplicarea de comprese calde inca 3 zile dupa ce furunculul se sparge , spune dr. Basler . Trebuie sa drenati tot puroiul din tesuturi. Acoperirea lui pentru a-l pastra curat nu aduce modificari esentiale in bine .Un plasture are mai ales rolul de a proteja imbracamintea de scurgerile din furuncul .
   Deschideti furunculul - Cand furunculul a facut un cap plin de puroi , in caz in care este un furuncul mic , care nu prezinta semne de infectie in raspandire , puteti sa-l deschideti singur .Lasand un furuncul sa se sparga de la sine puteti avea bataie de cap , deoarece cel mai des el se sparge in timpul somnului. Pentru a deschide un furuncul , sterilizati un ac trecandu-l prin flacara , faceti o crestatura mica pe capul abcesului si comprimati-l usor .
   In timp ce unii medici se tem ca aceasta stoarcere poate trimite infectia mai profund in piele , raspandindu-se astfel prin sistemul limfatic , in realitate acest accident se intampla foarte rar , spune dr. Basler " In clinica , pur si simplu il stoarcem " .
   Daca doriti , folositi un antiseptic - Nu este neaparat necesar sa tratati cu antiseptic furunculul deschis , deoarece infectia este localizata , spune dr. Basler "Important este sa mentineti drenarea ".
   Tineti-l localizat - Cand un furuncul este in faza de drenare , mentineti curata pielea in jurul lui , spune dermatologul Adrian Connolly. Faceti dus in loc sa folositi cada , pentru a reduce riscul , fie el si rar , de raspandire a infectiei in alte zone ale corpului. Iar dupa tratarea unui furuncul spalati-va minutios mainile inainte de prepararea hranei, deoarece stafilococii pot provoca toxiinfectii alimentare .
   Neteziti calea prevenirii - Daca sunteti predispus la furunculoza, puteti reduce frecventa aparatiei furunculelor curatandu-va pielea cu o subsanta antiseptica , spune dr. Connolly , deoarece aceasta va impedica dezvoltarea populatiei de stafilococi .
   Trimiteti restul familiei la control - Uneori , furunculele recurente au ca sursa un rezervor de stafilococi , de obicei existent in nas . Acestia pot sta la panda , nesemnalandu-si prin nimic prezenta in nasul unui membru al familiei, care poate sa nu faca furuncule. Daca va ies furuncule repetate si alte boli au fost excluse, cereti medicului sa faca un test dupa ce a recoltat, cu tampoane sterile, secretie din ambele nari ale tuturor membrilor familiei.
   Ignorati chisturile- Un furuncul este de obicei un chist - o formatiune neinfectata, plina cu lichid - care s-a infectat. "Zgandaritul in jurul unui chist reprezinta modalitatea cea mai sigura de a face un furuncul ", spune dr. Basler. Lasati chisturile in pace sau indepartati-le pe cale chirurgicala .

   Cand sa apelati la medic 

   Unele furuncule sunt indreptatite sa primeasca atentia medicului. Daca bacteriile dintr-un furuncul patrund in fluxul sangvin, se ajunge la septicemie. Nu stoarceti furunculele din jurul gurii sau al nasului, deoarece infectia poate urca usor la creier .
   Intre furunculele care ar trebui tratate de medic se numara acelea care :

  • se afla sub brat sau abdomen, indeosebi daca recidiveaza ;
  • apar pe san in perioada de alaptare;
  • sunt foarte sensibile sau dureroase;
  • apar sub piele groasa, cum este cea de pe spate;
  • apar la o persoana foarte tanara, foarte in varsta sau bolnava.
   Trebuie sa va prezentati la medic , spune dermatologul Rodney Basler , deoarece se poate ca infectia sa se fi raspandit daca de la furuncul pornesc vergeturi rosii, ca niste raze, sau daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome: temperatura ridicata, frisoane la nivelul ganglionilor limfatici sau daca acestia s-au inflamat.
   Persoanele suferinde de diabet sunt in mod deosebit  , predispuse la a face furuncule periculoase, spune dermatologul Adrian Connolly, si pot necesita antibiotice. Furunculele recurente pot, de asemenea, sa reprezinte primul semn al unui diabet in evolutie sau , ocazional, al altor boli grave.

Leacuri din camara 

   Conform traditiei, multe leacuri pentru furuncule se gasesc chiar pe raftul cu legume. Urmatoarele remedii, recomandate de fitoterapeutul Michael Blate, constitue variatii pe tema compresei calde descrise mai sus. Aceste remedii ar trebui infasurate intr-o bucata de matase si schimbate la cateva ore.
   Incercati :
  • o felie de rosie incalzita;
  • o felie de ceapa cruda;
  • usturoi zdrobit;
  • frunzele exterioare ale unei verze albe;
  • un pliculet cu ceai folosit.
Sursa - Medicii va recomanda 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu