sâmbătă, 14 februarie 2015

SALATA DE CURCAN , OREZ SI MASLINE


   In aceasta delicioasa salata de vara se folosesc resturi de curcan.Se mai poate face cu orez brun in loc de orez alb.

4 portii
Preparare: 30 minute


  • 1 catel mare de usturoi, curatat si zdrobit
  • 4linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb sau otet din mere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • piper negru proaspat macinat
  • 450 g piept de curcan fiert sau la cuptor, taiat fasii
  • 250 g orez alb cu bobul lung , fiert si racit
  • 1 ardei verde mare, fara seminte , taiat cubulete
  • 125 g masline negre fara samburi taiate in jumatati
  • 2 morcovi mari , curatati si rasi mare
  • 2 tije de telina , curatate si taiate felii subtiri
  • 1 ceapa rosie mijlocie, curatata si tocata
  • 60 g salam, taiat felii goase apoi fasii
  • 2 lingurite capere, scurse
  • frunze de salata, rondele de ceapa rosie, fasii morcovi si masline negre intregi pentru ornat
    O portie contine :
  • 605 calorii
  • 41 g proteine
  • 25 g total grasimi (saturate 5,7 g)
  • 56 g carbohidrati (zahar adaugat 0)
  • 5 g fibre
  • 1002 mg sodiu
  1. Intr-un castron mare se amesteca usturoiul, uleiul , otetul, sucul de lamaie si putin piper pana se uniformizeaza , pentru a face sosul.
  2. Se amesteca in sos curcanul, orezul, ardeiul verde, maslinele, morcovii, telina, ceapa, salamul si caperele, apoi se acopera si se lasa sa stea 30 de minute.
  3. Se aranjeaza frunzele de salata pe fundul unui castron si se pune salata deasupra. Se orneaza cu rondele de ceapa , fasii de morcovi si masline intregi si se serveste cu paine frantuzeasca .
     Morcovii rasi dau culoare si dulceata acestei salate usoare si hranitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu