marți, 10 februarie 2015

INGRIJIREA PIELII CU ULEI DE ARGAN

  

Uleiul de argan este un ulei complet datorită compozitiei sale alcatuita dintr- o mare concentraţie mare de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi..Uleiul de argan conţine o cantitate de tocoferol de trei ori mai mare decât în orice alt ulei , aceasta proprietate fiind cea care îi conferă proprietăţile antioxidante şi acţiuneaza împotriva radicalilor liberi, fiind eficient în prevenirea apariţiei ridurilor.Timp de secole, femeile din Maroc au tratat majoritatea problemelor cutanate cu ajutorul uleiului de argan.
Avantajele folosirii uleiului de argan pentru piele sunt:- are proprietati hidratante si microbiene fiind mult mai eficient decat untul de shea sau uleiul de masline, datorita continutului ridicat de acizi grasi.
- este util in tratarea pielii uscate deoarece previne pierderea umiditatii pielii;
- ajuta la restabilirea ph-ului natural al pielii;
- regleaza eliberarea sebumului in cazul tenului gras;
- contribuie la estomparea ridurilor si ii ofera pielii elasticitate , prevennind imbatranirea pielii;
- vindeca petele si pustulele cauzate de acnee sau varicela;
- are un rol important in tratarea eczemelor, acneei si psoriazisului datorita capacitatii de a neutraliza radicalii liberi; reduce cicatricile;
- regenereaza pielea prin revitalizarea functiilor celulelor, prevenind imbatranirea precoce, cauzata de poluare, fumat, expunerea excesiva la soare, etc.
- ajuta la diminuarea inflamatiilor si iritatiilor pielii;
-previne vergeturile , femeile insarcinate pot aplica pe corp ulei de argan pentru a preveni aparitia vergeturilor;
- machiajul pe baza de minerale are tendinta sa usuce pielea. Aceasta problema poate fi evitata prin masarea tenului cu 1-2 picaturi de ulei de argan inainte de aplicarea machiajului.
- stimuleaza regenerearea celulelor pielii;
- are proprietati tonice;
   Uleiului de argan poate fi folosit ca si crema hidratanta in fiecare dimineață chiar si pentru tenul sensibil, lasand tenul neted, clar si radiant .Este folosit şi pentru îngrijirea tenului pe timp de noapte, pentru toate tipurile de ten, deoarece uleiul de argan regenerează pielea în timpul somnului şi luptă împotriva îmbătrânirii cutanate
    Pentru corp puteți folosi ulei de argan ca si crema hidratanta ,aplicand uleiul imediat după ce ieșiti din duș .Il puteti utiliza pe maini, in special pe cuticulele și unghii, mai ales dacă acestea sunt predispuse la crăpare și descuamare.Este ideal pentru unghile casante .
Modul de folosire a uleiului de argan în îngrijirea tenului
   Aplicaţi uleiul de argan pe toată faţa şi pe gât. Lăsaţi să acţioneze pentru 20 minute. Ştergeţi excesul de ulei cu ajutorul unei bucăţi de vată îmbibată în apă de trandafiri. Acest tratament va lăsa pielea fină şi hidratată.
   Uleiul de argan este folosit si in prepararea mastilor si tratamentelor faciale !!

Recomand Argamis- uleiuri esentiale >>>  http://argamis.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu