marți, 10 februarie 2015

BENEFICIILE ULEIULUI DE ARGAN PENTRU PAR

       Cel mai bun remediu pentru a reda vigoarea şi sănătatea părului fragil şi pentru a proteja părul de efectul deshidratant al soarelui, apei de mare sau clorului din apă este chiar uleiul de argan .Acest ulei deasemenea hrăneşte şi revitalizează pielea capului.
       Uleiul dă strălucire părului facandu-l moale şi mătăsos, întăreşte firul de păr, şi este folosit ca remediu împotriva mătreţei sau căderii părului. Proprietatile acestuia sunt similare cu ale uleiului de jojoba care poate transforma un par uscat, incurcat si fragil intr-unul cu proprietati opuse.
       Cele mai cunoscute avantajele pe care uleiul de argan le are asupra parului sunt:
- patrunde in porii parului si imbunatateste elasticitatea acestuia;
- contribuie la o crestere sanatoasa a parului ;
- antioxidantii naturali prezenti in uleiul de argan intaresc firul de par si repara membrana celulara deteriorata a parului;
- restabileste netezimea parului, facandu-l usor de pieptanat si coafat;
- contine vitamina E, care are efecte pozitive in regenerarea naturala si repararea parului;
- este o sursa directa de substante nutritive esentiale pentru sanatatea firelor de par si a porilor acestora, gratie continutului bogat de acizi grasi nesaturati, omega-3 si omega-9, care au capacitatea de a trata inclusiv parul casant si firele de par despicate prin consolidarea structurilor proteinelor din componenta parului;
- este indicat si pentru parul vopsit ,aspru si cret ;
- fara sa determine ingrasarea parului, uleiul de argan hidrateaza, restaureaza luciul si stralucirea firului de par;
- pentru tratarea si repararea parului deteriorat, uscat, afectat de factorii agresivi de mediu si coafarea excesiva.

    Modul de folosire al uleiului de argan în îngrijirea părului 

      Aplicaţi uleiul de argan pe par şi pe pielea capului. Pieptănaţi delicat părul pentru ca uleiul de argan să fie repatizat uniform pe toate firele si masaţi uşor pielea capului. Prindeti părul  intr un prosop pe care l ati inmuiat in apa fierbinte si l ati stors (trebuie sa fie cald )şi lăsaţi uleiul să acţioneze pentru cel putin 20 de minute ( eu il las de obicei peste noapte ). Spălaţi apoi părul cu şamponul obişnuit şi clătiţi foarte bine .
    Ulei de argan este un foarte bun produs si pentru indreptarea parului cret , impiedica uscarea parului și adăuga un pic de stralucire. Se aplică pe păr in timp ce acesta este incă umed pentru un tratament complet.
      Dacă aveti de-a face cu scalp uscat, aplicati ulei de argan pe un disc de bumbac si tamponati pielea capului cu ulei. Daca faceti acest lucru inainte de culcare, uleiul va avea o multime de timp ca sa hidrateze pielea capului inainte de a vă spăla părul dimineața.
     Uleiul de argan poate fi folosit şi ca ulei pentru coafat !! Aplicati cateva picaturi inainte de coafare cand parul este umed ori o picatura pe varfuri dupa ce l ati uscat !!
      

Va recomandam Argamis.ro - uleiuri esentiale >>> http://argamis.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu