In aceasta supa gustoasa si care se prepara rapid , nautul si pastele absorb toate aromele, constituind o mancare pentru toata familia .
4 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute
O portie contine :
- 328 Calorii
- 17 g Proteine
- 14 g Total grasimi ( grasimi saturate 4,3 g )
- 35 g Carbohidrati ( zahar adaugat 0g )
- 7,8 g Fibre
- 571 mg Sodiu
Ingrediente :
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare , curatata si tocata marunt
- 1 catel de usturoi , curatat si zdrobit
- 1 lingurita rasa maghiran uscat
- 1/2 lingurita rasa rozmarin uscat
- 500 g spanac proaspat , curatat si spalat, sau 250g spanac congelat
- 250 g naut fiert, clatit si scurs
- 1,5 litri bulion de vita ( click ca sa vezi reteta )
- 120 g paste scoici sau alte forme de paste mici
- 1/2 lingurita rasa de sare
- piper negru proaspat macinat
- 60 g parmezan ras
- 1 lingura de ulei de masline virgin ( optional )
- Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste ceapa circa 10 minute.Se adauga usturoiul, maghiranul si rozmarinul si se prajesc 2 minute. Se adauga spanacul, se acopera si se mai tin la foc mic inca 5 minute.
- Se adauga nautul si bulionul.Cand incep sa fiarba se adauga pastele , se face focul mic si se lasa la fiert 10 minute, amestecand din cand in cand , pana se fierb pastele. Se adauga sare si piper , apoi supa se toarna in boluri incalzite. Se presara cu parmezan , se toarna deasupra uleiul , daca se foloseste , si se serveste cu paine italeneasca crocanta sau crutoane de paine.
Pentru un gust italienesc autentic , aceasta supa se serveste cu o lingura de ulei de masline virgin si cu o cantitate generoasa de parmezan proaspat ras.
Bon appetite !! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu