Se obtin - 3,5 litri
Preparare : 20 minute
Gatire : 7 ore si 30 de minute
Racire: 3- 4 ore si se pune peste noapte la rece .
Ingrediente :
- 3 kg de oase cu maduva taiate bucati
- 450 g ceapa intreaga
- 3 kg carne - pulpa vita, taiata cuburi
- 5 litri apa
- 4 morcovi mari, curatati si taiati rondele
- 6 tije de telina , curatate si taiate rondele
- 2 bucati de praz , curatate , spalate si taiate rondele
- 1 capatana intreaga de usturoi
- 1 crenguta de cimbru
- 2 foi de dafin
- 4 fire de patrunjel
- 20 boabe de piper negru
- 6 boabe de enibahar
- Se incinge in prealabil cuptorul la 220 *C. Se pun bucatile de oase si cepele intr-o tava de friptura si se rumenesc in cuptor o ora si jumatate.
- Se muta oasele si cepele intr-o oala de supa sau cratita mare , se adauga carnea de vita si 4,5 litri de apa si se lasa sa fiarba incet , pana dau in clocot. Se adauga inca 150 ml de apa , se face focul mic si se ia spuma .
- Intre timp, se scoate grasimea din tava de friptura si se adauga apa ramasa . Se fierbe aceasta compozitie pana da in clocot , amestecand bine , si se mai lasa pe foc timp de 3 minute .Se strecoara printr-o sita in cratita sau oala de supa , apoi se adauga toate celelalte ingrediente , se acopera partial si se fierbe la foc mic 5 ore si jumatate .Se ia spuma.
- Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda , curata , apoi se scot carnea , oasele si legumele .Se acopera vasul cu o panza curata , se lasa la racit 2 - 3 ore , apoi se pune la racit peste noapte in frigider.
- Se scoate grasimea solidificata de la suprafata bulionului si se poate tine pana la 3 zile in frigider sau se muta in recipiente etanse , carora li se pune eticheta si se pun in congelator .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu