In aceasta delicioasa salata de vara se folosesc resturi de curcan.Se mai poate face cu orez brun in loc de orez alb.
4 portii
Preparare: 30 minute
- 1 catel mare de usturoi, curatat si zdrobit
- 4linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin alb sau otet din mere
- 1 lingura suc de lamaie
- piper negru proaspat macinat
- 450 g piept de curcan fiert sau la cuptor, taiat fasii
- 250 g orez alb cu bobul lung , fiert si racit
- 1 ardei verde mare, fara seminte , taiat cubulete
- 125 g masline negre fara samburi taiate in jumatati
- 2 morcovi mari , curatati si rasi mare
- 2 tije de telina , curatate si taiate felii subtiri
- 1 ceapa rosie mijlocie, curatata si tocata
- 60 g salam, taiat felii goase apoi fasii
- 2 lingurite capere, scurse
- frunze de salata, rondele de ceapa rosie, fasii morcovi si masline negre intregi pentru ornat
O portie contine :
- 605 calorii
- 41 g proteine
- 25 g total grasimi (saturate 5,7 g)
- 56 g carbohidrati (zahar adaugat 0)
- 5 g fibre
- 1002 mg sodiu
- Intr-un castron mare se amesteca usturoiul, uleiul , otetul, sucul de lamaie si putin piper pana se uniformizeaza , pentru a face sosul.
- Se amesteca in sos curcanul, orezul, ardeiul verde, maslinele, morcovii, telina, ceapa, salamul si caperele, apoi se acopera si se lasa sa stea 30 de minute.
- Se aranjeaza frunzele de salata pe fundul unui castron si se pune salata deasupra. Se orneaza cu rondele de ceapa , fasii de morcovi si masline intregi si se serveste cu paine frantuzeasca .
Morcovii rasi dau culoare si dulceata acestei salate usoare si hranitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu